top of page
  • Yazarın fotoğrafıİstasyonTEDÜ

'Eğitimin Sigortası Öğretmenler'Projesi


Zurich Vakfı, Zurich Türkiye ve Türk Eğitim Derneği ortaklığı ile TED Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinin de katılımıyla yürütülen Eğitimin Sigortası Öğretmenler Projesi, mesleğinin ilk yıllarında köy veya ilçeye atanan kadın öğretmenlerin desteklenmesini amaçlıyor. Proje ile 2023 yılına kadar 1.000 kadın öğretmene ulaşılması hedefleniyor. İstasyonTEDÜ, Projede 'sosyal etkili öğretmen olmak' için kullanılabilecek yöntem ve araçların tasarlanmasına katkı sunuyor Bu yöntem ve araçların Kasım 2022'de 300'ün üzerinde öğretmene yüz yüze yapılacak bir etkinlikle aktarılması planlandı.


Eğitimin Sigortası Öğretmenler Projesi'nin katılımcılarının yer aldığı videoya bu linkten ulaşabilirsiniz.



'Sosyal Etki Yaratan Öğretmen' Programı Buluşması Antalya'da 16-19 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Buluşmaya 500'ün üzerinde öğretmen katıldı.


1000 kadın öğretmenin görev yaptıkları köy ve ilçelerde değişime öncülük etmeleri için desteklenmelerini amaçlayan proje Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar Ödül Programı'nda, “Birlikte Mümkün” kategorisinde ödül aldı.

8 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page