top of page
  • Yazarın fotoğrafıİstasyonTEDÜ

HIVE Projesi


7 ülkeden 8 üniversitenin birlikte yürüteceği HIVE Projesi EIT - European Institute of Innovation and Technology HEI Initiative Programı kapsamında fonlanmaya hak kazandı. HIVE Projesi ile proje ortağı üniversitelerin İnovasyon Eylem Planlarının hazırlanması aracılığıyla inovasyon ve girişimcilik kapasitelerinin artırılması amaçlandı. Proje, Araştırma, İnovasyon ve Proje Direktörlüğü'nden (ATİD) Dr. Sanem Yalçıntaş, Seda Damla Yücel, Sezen Çabuk ve Emel Adıgüzel; İstasyonTEDÜ'den Dr. Sinem Güravşar Gökçe; Makine Mühendisliği Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Ömer Music ve Dr. Öğr. Üyesi Şehram Dizeci; İşletme Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Burze Yaşar ve Dr. Öğr. Üyesi Zafer Yılmaz'dan oluşan bir ekip ile yürütüldü. İstasyonTEDÜ, HIVE Projesi'ne, proje kapsamında hazırlanacak olan TED Üniversitesi İnovasyon Eylem Planı'na sosyal inovasyon ve sosyal girişimcilik perspektifinden katkıda bulundu.


Projede iyi ağ uygulama örneği olarak TEDÜ'nün de üyeleri arasında yer aldığı, sosyal girişimcilik destek organizasyonlarını bir araya getiren Euclid Network'ten Bilgi, Araştırma ve Pazar Geliştirme Sorumlusu Wieteke Dupain 15 Aralık 2022 tarihinde bir sunum gerçekleştirdi. Sinem Güravşar Gökçe ise TEDÜ perspektifinden Euclid Network deneyimini aktardı.



HIVE Projesi kapsamında 9-10 Aralık 2022 tarihleri arasında TEDÜ öğrencilerinin girişim fikirlerini hayata geçirebilmesi için kaynak ve destek sağlamak amacıyla, Viveka işbirliğiyle tasarlanan ‘Ideathon TEDÜ’ gerçekleştirildi.

Katılımcı gruplar Eğitim, Sağlık, Çevre, Gıda, Akıllı Şehirler ve Bağlantılı Araçlar odak alanlarında geliştirdikleri yaratıcı iş fikirlerini geliştirmek üzere yola çıktılar. Etkinliğin ilk gününde problem tanımlama, fikir üretme, değer önerisi ve müşterinin yolculuğu oturumlarına katıldılar. İkinci gün mentorluk görüşmeleri, değer önerisi kanvası oluşturma ve hikaye anlatma oturumlarıyla devam etti. Ideathon, takımların iş fikirlerini jüriye sunmalarıyla tamamlandı. Ideathon TEDÜ'de birincilik ödülünü almaya hak kazanan grup, toplardamarlarda pıhtı oluşmasını engelleyen çorap fikriyle 'Tri-Mod' oldu. İstasyonTEDÜ Koordinatörü Dr. Sinem Güravşar Gökçe ve İstasyonTEDÜ Etkileşim Sorumlusu Elif Muratoğlu etkinlikte mentor olarak görev alıp, sosyal girişime dönüşme potansiyeli taşıyan iş fikirlerinin geliştirilmesi konusunda öğrenci gruplarına destek oldu.

6 görüntüleme
bottom of page