top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıİstasyonTEDÃœ

HIVE Projesi Mentorluk Seansları Devam Ediyor

EIT - European Institute of Innovation and Technology 'HEI Initiative' Programı kapsamında fonlanan ve proje ortağı üniversitelerin İnovasyon Eylem Planlarının hazırlanması aracılığıyla inovasyon ve girişimcilik kapasitelerinin artırılmasını amaçlayan HIVE Projesi'nin ilk fazı Aralık 2022'de tamamlandı.


HIVE Projesi'nin ikinci fazı Ocak 2023'te başladı.Projenin ikinci fazı kapsamında aşağıdaki başlıkları kapsayan ve 6 modülden oluşan bir eğitim programı geliştirildi:

📌 Girişimcilik ve Yenilikçilik

📌 Fikri İşe Dönüştürmek

📌 Bir Startup Başlatmak

📌 Sağlık Sektöründe Girişimcilik

📌 Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik

📌 Bilgi Teknolojileri Sektöründe/Dijitalde Girişimcilik

 

Proje kapsamında bitkiye ve toprağa özgü besleyici ve koruyucu ürünler geliştirerek başta tarım toprakları olmak üzere doğal kaynakları korumayı amaçlayan Soilbiom ve yerel üreticileri desteklemeyi amaçlayan yenilikçi bir platform olan Heliodor ile mentorluk görüşmeleri gerçekleştiriliyor. Görüşmelerde İstasyonTEDÜ ve TED Üniversitesi Girişimcilik Ofisi uzmanları ihtiyaç duydukları alanlarda girişimcilere danışmanlık hizmeti sunuyor.


Proje, TED Üniversitesi Araştırma, İnovasyon ve Proje Direktörlüğü'nden (ATİD) Dr. Sanem Yalçıntaş, Seda Damla Yücel, Sezen Çabuk ve Emel Adıgüzel; İstasyonTEDÜ'den Dr. Sinem Güravşar Gökçe, Elif Muratoğlu ve Dr. Aslı Aygüneş; Makine Mühendisliği Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Şehram Dizeci; İşletme Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Burze Yaşar ve Dr. Öğr. Üyesi Zafer Yılmaz'dan oluşan bir ekip ile yürütülüyor. 

13 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page