top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıİstasyonTEDÃœ

Peer Ex Programı


İstasyonTEDÜ'nün de üyesi olduğu Euclid Network (EN), yenilikçi fikirleri ve uygulamaları paylaşmak, girişimci liderliği güçlendirmek ve Sosyal Kalkınma Hedefleri'ne ulaşmaya katkıda bulunmak için farklı ülkelerden sosyal girişim, sivil toplum ve STK liderlerini PeerEx Programı çatısı altında bir araya getiriyor.


İstasyon TEDÜ’nün Haziran 2022'de Euclid Network PeerEx Programı'na yaptığı başvuru kabul edildi ve İstasyonTEDÜ merkezi İsveç’in Stockholm kentinde bulunan ve 18 ülkede faaliyet gösteren Reach For Change (RfC) ile eşleşti. RfC, sosyal girişimcileri çocukların ve gençlerin yaşamlarını iyileştiren yenilikçi çözümler geliştirmeleri için güçlendiren bir destek kuruluşu. PeerEx Programı kapsamda, Kasım 2022'ye kadar bu RfC ile deneyim paylaşımında bulundu ve elde edilen somut çıktılar açık kaynak olarak paylaşıldı.


‘PeerEx’ kapsamında fonlanan Bridges 4 Impact (B4I) Projesi, Ağustos 2022’de başlayıp Kasım 2022’de sona erdi. Proje kapsamında 20 Ekim 2022'de Türkiye’den ve Reach for Change’in faaliyet gösterdiği ülkelerden eğitim alanında çalışan 12 sosyal girişimin katılımıyla çevrimiçi bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda sosyal girişimler etki ölçümü ve yönetimi konusundaki ihtiyaçlarını, sosyal etkilerini ölçerken karşılaştıkları zorlukları, bu zorluklar ile başa çıkma mekanizmalarını ve etkilerini yönetmek için kullandıkları yaklaşım, yöntem ve araçları tartışıp, deneyim paylaşımında bulundu.

Proje çıktısı olarak 'Building Bridges for Impact: Social Impact Management in Education Sector’ isimli rapor hazırlandı. Rapor sosyal etki ölçümü ve yönetimi konusunda yapılan alanyazın araştırmasını, proje kapsamında eğitim alanında çalışan sosyal girişimler ile yapılan araştırmada toplanan verileri, bu verilerin analizini, farklı ekosistem aktörleri için önerileri ve iyi uygulama örneklerini içeriyor.


Rapor Şubat 2023’te açık kaynak olarak PeerEx sayfasında yayınlandı.

5 görüntüleme
bottom of page