Geçtiğimiz Mart ayında İstasyonTEDÜ ve TEDÜ Uluslararası Programlar Ofisi işbirliğiile hazırlanıp Erasmus+ programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan “KA130-HED Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu” projesi, 23 başvuru içinde başarılı bulunan 4 proje arasında yer aldı. Böylelikle TED Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Van Yüzüncüyıl Üniversitesi ve Originn’den oluşan konsorsiyum 5 yıl süreyle akredite oldu.

Konsorsiyum faaliyetleri kapsamında, üye üniversitelerin öğrencileri program ülkelerindeki sosyal girişimlerde ve yaratıcı endüstri kuruluşlarında staj yapmaşansına sahip olacaklar. Konsorsiyum başvurumuzu takiben sunduğumuz KA131 Projesi kapsamında, 26 ay boyunca her üniversiteden 40 öğrenciye staj hareketliliği için hibe verilmesi talep edildi.