Sosyal Fayda için Veri Bilimi

Sosyal Fayda için Veri Bilimi Programı (Data Science for the Public Good) sosyal bilimlerden, mühendisliklerden ve çeşitli disiplinlerden gençleri veri bilimi alanında yetiştirmek üzere tasarlanmış bir programdır. Eğitim alan gençler kamu kurumlarıyla biraraya gelerek kendilerine sağlanan açık veriyle toplumsal sorunları daha iyi anlamak ve bunlara çözüm sunmak için projeler geliştirir. Program, University of Virginia Social and Decision Analytics Division, Kodluyoruz, CADS @TEDU (TED Üniversitesi Uygulamalı Veri Bilimi Merkezi), İstasyonTEDU, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Zemin İstanbul, ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığında hayata geçirilmektedir.

Programa kabul edilen öğrenciler, program boyunca belediyelerin yönlendirdiği proje konuları üzerinde yeterliliklerine göre belirlenen gruplarla çalışır. Program sonunda, Ankara’dan ve İstanbul’dan en başarılı bulunan gruplar projelerini University of Virginia’da düzenlenecek olan Data Science for Public Good yıllık seminerinde sunacaktır.

Ağustos 2022