top of page
  • Yazarın fotoğrafıİstasyonTEDÜ

Sosyal Fayda Odaklı Staj Programı Eşleşmeleri ve Pizza Buluşması


İstasyonTEDÜ ve Yekpare Sosyal Girişim Birliği işbirliğiyle tasarlanan ve uygulanan, stajını bir sosyal girişimde yapmak isteyen TED Üniversitesi öğrencileriyle sosyal girişimleri, öğrencinin yetkinliklerine ve sosyal girişimin ihtiyaçlarına bağlı olarak bir araya getirmeyi amaçlayan Sosyal Fayda Odaklı Staj Programı kapsamında, 20 TED Üniversitesi öğrencisi 17 sosyal girişimde staj yapmaya başladı. Programın ilk döngüsünün son aşamasına gelindi, sosyal girişim-öğrenci eşleştirmeleri devam etti.



29 Aralık 2022 tarihinde bir sosyal girişim ile eşleşip eşleşmemesi fark etmeksizin, Sosyal Fayda Odaklı Staj Programı’na başvuruda bulunan bütün TED Üniversitesi öğrencileri ile ‘Pizza Buluşması’ gerçekleştirildi. Buluşmada öğrencilere sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon alanlarına ilgi duyan gençlerin dahil olabilecekleri ağlar, fikirlerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyabilecekleri fon kaynakları, eğitim ve ödül programları, teknik destek alabilecekleri mekanizmalar gibi ulusal ve uluslararası ölçekte sunulan fırsatlar ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.


Bilgilendirme sunumunun ardından öğrenciler İstasyonTEDÜ ekibiyle ve birbirleriyle programın başvuru, mülakat ve uygulama süreçleri ile ilgili deneyimlerini paylaştılar. Ayrıca bir menti uygulaması aracılığıyla öğrencilerden programın içeriği ve işleyişi hakkındaki geri bildirim alındı. Staj Programının ikinci döngüsünün, öğrencilerin ve sosyal girişimlerin geri bildirimleri dikkate alınarak iyileştirilmesi ve devam ettirilmesi planlanıyor.

5 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

SocialEASE Projesi Fonlanmaya Hak Kazandı

Geçtiğimiz Mart ayında İstasyonTEDÜ ve TEDÜ Uluslararası Programlar Ofisi işbirliğiile hazırlanıp Erasmus+ programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan “KA130-HED Yükseköğretim Hareketlilik Ko

bottom of page