top of page
  • Yazarın fotoğrafıİstasyonTEDÜ

Sosyal Fayda Odaklı Staj Programı Yaz Dönemi Tamamlandı

Stajını bir sosyal girişimde yapmak isteyen TED Üniversitesi lisans 2, 3 ve 4. sınıf ve lisansüstü öğrencileriyle sosyal girişimleri, öğrencinin yetkinliklerine ve sosyal girişimin ihtiyaçlarına bağlı olarak bir araya getirmeyi amaçlayan Sosyal Fayda Odaklı Staj Programı Programı'nın yaz dönemi sona erdi.

İstasyonTEDÜ ve Yekpare Sosyal Girişim Birliği işbirliğiyle tasarlanan ve uygulanan, Sosyal Fayda Odaklı Staj Programı'nın Yaz Dönemi'ne 43 sosyal girişim ve 105 TEDÜ öğrencisi başvurdu. Program kapsamında 24 sosyal girişim, 51 TED Üniversitesi öğrencisi ile eşleşti ve staj sürecini başlattı. Staj programının yeni akademik yılda da uygulanması planlanıyor.

Programın Ekim 2022 - Ocak 2023 tarihleri arasında uygulanan ilk döngüsünde 21 TEDÜ öğrencisi 19 sosyal girişimde stajlarını tamamlamıştı. Bu döngüde yer alan 2 öğrencimiz mezuniyetleri sonrasında staj yaptıkları sosyal girişimlerde tam zamanlı olarak çalışmaya başlayarak kariyer yollarını sosyal girişimcilik alanında geliştirmeye başladı. Sosyal Fayda Odaklı Staj Programı'nın ilk döngüsünün hikayesine bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Programın 3. döngüsünün Bahar '24 döneminde açılması planlanıyor.



7 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

SocialEASE Projesi Fonlanmaya Hak Kazandı

Geçtiğimiz Mart ayında İstasyonTEDÜ ve TEDÜ Uluslararası Programlar Ofisi işbirliğiile hazırlanıp Erasmus+ programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan “KA130-HED Yükseköğretim Hareketlilik Ko

bottom of page