top of page
  • Yazarın fotoğrafıİstasyonTEDÜ

TED Üniversitesi Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu


14 Ekim 2021 tarihli Üniversite Senato kararıyla kurulan TED Üniversitesi Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu’na İstasyonTEDÜ de dahil oldu. Çalışma Grubu, “Sürdürülebilir TEDÜ” mottosu ile TEDÜ’de katılımcı bir sistem tasarlayarak, sürdürülebilirlik, çevre politikaları, iklim değişikliği, eşitsizlikler gibi küresel, kültürel ve ekolojik meselelere yönelik farkındalığı arttırmayı ve söz konusu konularda eyleme dönük ve toplumsal faydaya dönüşen adımların atılmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.


Sürdürülebilir TEDÜ Çalışma Grubu çalışmaları kapsamında uygulanan 'Sürdürülebilir Kampüs Ödül Programı' başvuruları sona erdi.

TEDÜ öğrencileri, personelleri ve TEDÜ’de çalışan alt yüklenici personellerinden oluşan 18 grup, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na “Sürdürülebilir Kampüs” perspektifinden hizmet eden fikirleri ile programa başvurdular. Değerlendirme sonuçlarının Şubat 2022'de açıklanması planlandı. Ödül alan fikirlerin hayata geçirilmesi için Sürdürülebilir TEDÜ çatısı altında çeşitli destekler sunulacak.

13 görüntüleme
bottom of page