top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıİstasyonTEDÃœ

Türkiye'de Sosyal Girişimcilik Araştırması


Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı (TSGA) çatısı altında İstasyonTEDÜ, KUSIF, Impact Hub Ankara, Impact Hub İstanbul ve Mikado Danışmanlık tarafından yürütülen, Dünya Bankası tarafından fonlanan ve sosyal girişimcilik ekosisteminin durumunun ortaya konulması, haritalanması ve politika önerileri geliştirilmesini amaçlayan Türkiye'de Sosyal Girişimcilik Araştırması tamamlandı.


Araştırma kapsamında, yerel düzeyde güncellenmiş bilgilerin yaygınlaştırılması ve yüz yüze etkileşim yoluyla yerel/bölgesel aktörlerin haritalandırılması amacıyla Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Muğla, Samsun ve Van illerinde gerçekleştirilen il çalıştayları Mart ayı sonunda tamamlandı. İl çalıştaylarına katılım sağlayan çeşitli aktörler arasından seçilen davetliler ile online olarak düzenlenen bölgesel ve tematik danışma toplantılarının hazırlıkları bitti.


İstasyonTEDÜ sorumluluğundaki çalışmaların Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Selin Akyüz işbirliğinde yürütüldüğü araştırmanın bulguları 11.Sosyal Girişimcilik Uygulama Topluluğu (SECoP) toplantısında sunuldu. Gelen geribildirimlere göre son hali verilen araştırma raporu açık kaynak olarak yayınlandı.


Sosyal GiriÅŸimcilik Uygulama TopluluÄŸu'nu Twitter, Facebook ve Instagram'da takip edebilirsiniz.


22 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page